Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2023 18:15 - Библейски алтернативи
Автор: lamb Категория: Други   
Прочетен: 2058 Коментари: 1 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Има библейски алтернативи. Ako ги бяхме възприели преди 500 години, или преди 100 години, или дори преди 50 години, нямаше да сме изправени пред тази парична криза. Но ние не ги възприехме, така че сега сме изправени пред нея.

Професионалните икономисти не приемат сериозно библейските отговори. Но ние 200 години сме слушали професионалните икономисти, и какво можем да покажем? Къде те са представили проста, принципна и ясна програма за дългосрочна икономическа стабилност? Къде са постигнали някакво съгласие за това, което трябва да се направи? Никъде. Където има пет икономисти, ще има поне шест мнения.

Професионалните теолози, които вярват в Библията като непогрешимо Божие слово, също не приемат сериозно библейските отговори. Те не гледат на Библията като на книга, която предлага обществени, политически и икономически инструкции. В продължение на повече от век те не се грижат за основните обществени въпроси.

Тогава защо смятам, че знам нещата, които Библията ни казва да направим, когато атеистичните икономисти и теолозите, които ни казват "да не се занимаваме със социални въпроси," са съгласни, че Библията не ни предлага никакви конкретни инструкции? Защото приемам сериозно Стария Завет. Икономистите и теолозите казват "нека просто да проповядваме Исус" но не го правят.

Когато кризата дойде – и тя наистина ще дойде – християните трябва да бъдат на ръководни постове, готови с точни отговори за това как и защо е дошла кризата, и какво Библията ни казва да направим, за да се възстановим от нея и да не позволяваме да ни удря отново. Това означава, че християните трябва да разбират библейските инструкции за всяка област на живота. Една от тези области е паричната политика.

Принципите на честните пари не са трудни за изучаване. От друга страна, прилагането им ще е свързано със значителна социална цена, но нищо не може да се сравни с това, през което Западът ще премине, ако ние християните не свършим работата и ако държавата не започне да налага Божия закон. Ако не преустроим сегашната банкова система само защото всеки отказва да плати необходимата социална цена, в крайна сметка ще платим много по-висока цена. Християните трябва да са готови да последват предупреждението на Исус за пресмятането на разходите:

Защото кой от вас, когато иска да съгради кула, не сяда първом да пресметне разноските, дали ще има с какво да я доизкара?  да не би, като положи основа, а не може да доизкара, всички които гледат, да почнат да му се присмиват и да казват, "Този човек  почна да гради, но не можа да доизкара" (Лука 14:28-30).




Гласувай:
8



1. lamb - Ако харесвате съдържанието на б...
28.09.2023 16:57
Ако харесвате съдържанието на блога може да го подкрепите с тази молитва.
Отче наш, моля да даваш сили, знания и умения на автора на християнския блог lamb, който да представя Бог и неговото слово по най-правилния начин. Не само да служи на своите потребители, но да докосне душите на хората и да създава Христови ученици. В Името на Исус Амин. Матей 18:20 Защото, където двама или трима са събрани в Мое Име, там съм и Аз посред тях.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lamb
Категория: Други
Прочетен: 1047822
Постинги: 1128
Коментари: 1086
Гласове: 15542
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930